Een nieuwe baan: Circulaire Economie bij de Gemeente Haarlemmermeer

Het is alweer twee maanden geleden dat ik begonnen ben met m’n nieuwe baan: Trainee bij de Gemeente Haarlemmermeer bij het Team Economische Zaken en Luchthaven zaken. Op vrijdag 29 mei haalde ik in Enschede m’n Master Industrial Design Engineering met het presenteren en verdedigen van mijn scriptie, de maandag erop zat ik in Hoofddorp en begon m’n tweejarige traineeship.

M’n afstudeeropdracht ging grotendeels over de Circulaire Economie en hoe deze in te passen in het Asset Management van Liander. Bij de gemeente mag ik deze kennis gaan toepassen in mijn opdracht:

Welke circulaire kansen zijn er om de Schipholregio duurzaam te verbinden?;
En welke rol is daarbij weggelegd voor de gemeente en met name Luchthavenzaken?

De gemeente Haarlemmermeer is zeer actief op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn er veel lokale duurzame initiatieven maar staan er ook grote dingen op stapel. Met name ruimtelijk economisch zijn er grote uitdagingen. De gemeente is gastheer van Schiphol en bevindt zich midden in de Metropoolregio Amsterdam; belangrijke partijen waarmee mooie dingen te bereiken zijn. Zo is Schiphol zelf al actief door een duurzame terminal te bouwen, wordt Schiphol Trade Park de Circulaire Hotspot van Nederland, en is Circulariteit ook een belangrijk onderwerp van de Westas.

Logistieke Westas
Logistieke Westas Metropoolregio Amsterdam. Langs de vier mainports: Van sea port (haven), langs data port (AMS-IX), airport (Schiphol) naar green port (Aalsmeer).

Het is een inspirerende omgeving waarin veel gebeurd en mooie uitdagingen liggen. En hoewel ik een mooi jaar voor de boeg heb bij de gemeente hoop ik ook nog wat andere projecten ernaast te blijven doen: de Raad van actie van Nudge, CircularSource.com, en natuurlijk een blogstukje op z’n tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.